Jakie umiejętności powinien posiadać kandydat na stanowisko kierownika do spraw koordynacji działań?

Czy wiesz, że do niedawna żadna uczelnia nie miała specjalnego wydziału, jaki powinien uczyć specjalistów do spraw logistyki? Na tym stanowisku zatrudniano więc osoby o jak najbardziej zbliżonych umiejętnościach i stosownym doświadczeniu.

Transport i logistyka
Oprawcowane przez: Luke Lawreszuk
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com

Osoby, które nie posiadały kierunkowego wykształcenia, musiały mieć między innymi doświadczenie w funkcjonowaniu swojej firmy, w działaniu księgowości oraz były zatrudniane na stanowisku o nazwie logistics manager. Obecnie dużo uczelni ekonomicznych oferuje studia podyplomowe z zakresu koordynacji działań. Tego typu menedżer jest zatrudniany w różnego rodzaju korporacjach z branży spedycyjnej, FMCG lub [doradztwo podatkowe toruń | mkg consulting] na przykład produkcyjnej.

Jeżeli objaśniana problematyka jest dla Ciebie pomocna, zobacz poza tym więcej szczegółów w treści tu - te informacje również nie powinny pozostać niezauważone.

Do jego obowiązków należy nadzór nad pionami logistyki. Ma to bardzo duże znaczenie w korporacjach międzynarodowych, w których niezbędna jest koordynacja szeroko pojętych przedsięwzięć.

Aktualnie absolwenci takich wydziałów bez najmniejszego problemu odnajdą pracę u tak zwanych operatorów logistycznych, jacy zgłaszają zapotrzebowanie na absolwentów z udokumentowanym wykształceniem w kierunku przewozu czy gospodarki magazynowej. U nich to właśnie wymienieni absolwenci poznają najnowsze systemy organizacją siatki transportu. Tam także nowi członkowie personelu dostaną szansę uzyskania doświadczenia we wdrażaniu oraz nadzorowaniu różnych zamysłów logistycznych (od strony jakościowej jak i kosztorysowej).

W zakres zadań takiego specjalisty wchodzi m.in. wdrażanie i zarządzanie operacjami logistycznymi na obszarze całego kraju oraz Europy.
19-11-26 07:20
Zamknij